DERS ADI

: Gıda Güvenliği Standardı II

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SKA 5058 Gıda Güvenliği Standardı II SEÇMELİ 3 0 0 4

Dersi Veren Birim

Sağlıkta Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Yüksek Lisans

Dersin Düzeyi

Yüksek Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. ABDURRAHMAN HÜSEYİN BASKIN

Dersi Alan Birimler

Sağlıkta Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Yüksek Lisans

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Bilgi: Gıda Güvenliği Standartı kavramının tanıması ve daha sonra hatırlaması istenir
2   Kavrama: Gıda Güvenliği Standartı kavramını kendi kelimeleri ile ifade edebilmesi beklenir
3   Uygulama: Gıda Güvenliği Standartı kavramı ile ilgili bilgilerini kullanarak farklı problemleri çözmeleri beklenir
4   Analiz: Gıda Güvenliği Standartı kavramının nedenlerini ifade etmeleri; sonuçlarını ve genellemelerini görmeleri; bunları destekleyen ve ret eden kanıtları görmeleri beklenir
5   Sentez: Gıda Güvenliği Standartı kavramının amaçlarının sentezinde öğrencinin gerekli bilgiyi tam olarak bilmesi beklenir ve tesadüfen tahminler yapılmasına izin verilmez, öğrencinin de tam olarak sahip olduğu bilgilerle yaratıcı cevaplar vermesi beklenir
6   Değerlendirme: Gıda Güvenliği Standartı kavramının değerlendirilmesinde öğrencinin kendi bilgi ve düşüncelerini kullanarak, cevap işlem yöntem sonuç hakkında karar vermesi ve verdiği bu kararları savunabilmesi beklenir

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Giriş, Standartın Kapsamı, Gerekliliği
2 Güvenli ürün planlama ve gerçekleştirme ve Ön gereksinim programları
3 Tehlike analizlerini gerçekleştirmenin birincil aşamaları ve Tehlike analizi
4 OGP ve HACCP planlarında belirtilen başlangıç bilgi ve dokümanların güncelleştirilmesi ve Doğrulama planlaması
5 Operasyonel ön gereksinim programlarının oluşturulması. HACCP planının oluşturulması
6 Örneklem Analizi (Grup Çalışması)
7 Ara Sınav
8 İzlenebilirlik sistemi ve Uygunsuzluk kontrolü
9 Gıda güvenliği yönetim sisteminin geçerli kılınması, doğrulanması ve iyileştirilmesi
10 Kontrol önlem kombinasyonlarının geçerli kılınması
11 İzleme ve ölçmenin kontrolü
12 Gıda güvenliği yönetim sisteminin doğrulanması
13 İyileştirme
14 Örneklem Analizi (Grup Çalışması)
15 TS ISO/ IEC 22000 in diğer standartlar ile karşılaştırılması
16 Final sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Sunum, soru- cevap, örneklem analizi, grup çalışması.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Ara Sınav
2 PO Performans/Ödev
3 FN Final
4 BNS Başarı VZ * 0.30 + PO * 0.30 +FN* 0.40
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ* 0.30 + PO * 0.30 + BUT* 0.40


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 2 28
Uygulama 14 2 28
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 1 14
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 6 6
Ödev Hazırlama 1 3 3
Sunum Hazırlama 1 8 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 92

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10
ÖK.15443454435
ÖK.25443454435
ÖK.35443454435
ÖK.45433454435
ÖK.54434544345
ÖK.64434544345