DERS ADI

: Gıda Güvenliği Standardı I

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SKA 5069 Gıda Güvenliği Standardı I SEÇMELİ 2 2 0 4

Dersi Veren Birim

Sağlıkta Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Yüksek Lisans

Dersin Düzeyi

Yüksek Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. ABDURRAHMAN HÜSEYİN BASKIN

Dersi Alan Birimler

Sağlıkta Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Yüksek Lisans

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Bilgi: Gıda Güvenliği Standartı kavramının tanıması ve daha sonra hatırlaması istenir
2   Kavrama: Gıda Güvenliği Standartı kavramını kendi kelimeleri ile ifade edebilmesi beklenir
3   Uygulama: Gıda Güvenliği Standartı kavramı ile ilgili bilgilerini kullanarak farklı problemleri çözmeleri beklenir
4   Analiz: Gıda Güvenliği Standartı kavramının nedenlerini ifade etmeleri; sonuçlarını ve genellemelerini görmeleri; bunları destekleyen ve ret eden kanıtları görmeleri beklenir
5   Sentez: Gıda Güvenliği Standartı kavramının amaçlarının sentezinde öğrencinin gerekli bilgiyi tam olarak bilmesi beklenir ve tesadüfen tahminler yapılmasına izin verilmez, öğrencinin de tam olarak sahip olduğu bilgilerle yaratıcı cevaplar vermesi beklenir
6   Değerlendirme: Gıda Güvenliği Standartı kavramının değerlendirilmesinde öğrencinin kendi bilgi ve düşüncelerini kullanarak, cevap işlem yöntem sonuç hakkında karar vermesi ve verdiği bu kararları savunabilmesi beklenir

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Giriş, Standartın Kapsamı, Gerekliliği
2 Gıda güvenliği ve Gıda zinciri, Gıda güvenliği yönetim sistemi
3 Gıda güvenliği tehlikesi ve Gıda güvenliği politikası
4 Son ürün, Akış şeması, Kontrol önlemi ve Ön gereksinim programı
5 Operasyonel ön gereksinim programı (OGP), Kritik kontrol noktası (KKN), Kritik limit ve İzleme
6 Düzeltme, Düzeltici faaliyet, Geçerli kılma, Doğrulama ve Güncelleme
7 Ara Sınav
8 Yönetim sorumluluğu: Yönetimin taahhüdü ve Gıda güvenliği politikası
9 Yönetim sorumluluğu: Gıda güvenliği yönetim sisteminin planlanması, Sorumluluk ve yetki
10 Yönetim sorumluluğu: Gıda güvenliği ekip lideri ve İletişim
11 Yönetim sorumluluğu: Acil durumlara hazırlılık ve müdahale ve Yönetimin gözden geçirmesi
12 Kaynak Yönetimi: Kaynakların sağlanması ve İnsan kaynakları
13 Kaynak Yönetimi: Alt yapı, Çalışma ortamı
14 Örneklem Analizleri (Grup sunumları)
15 TS ISO/ IEC 27001 in diğer standartlar ile karşılaştırılması
16 Final sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Sunum, soru- cevap, örneklem analizi, grup çalışması

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Ara Sınav
2 PO Performans/Ödev
3 FN Final
4 BNS Başarı VZ * 0.30 + PO * 0.30 +FN* 0.40
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ* 0.30 + PO * 0.30 + BUT* 0.40


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 2 28
Uygulama 14 2 28
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 1 14
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 6 6
Ödev Hazırlama 1 3 3
Sunum Hazırlama 1 8 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 92

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10
ÖK.15434543434
ÖK.25433533434
ÖK.35433533434
ÖK.45543433534
ÖK.55545433534
ÖK.65545433534