Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. ÇİĞDEM MUTLU |
Dersi Alan Birimler |
Turizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ) |
Dersin Amacı |
Öğrencilere gastronomi ve Türk mutfak tarihi hakkında bilgi aktarılarak, öğrencilerin gastronominin tanımını, Türk mutfağının tarihini, gelişimini ve özelliklerini öğrenmesi hedeflenir. Öğrencilerin Türk mutfağının kültürel önemini kavrayarak Türk mutfağının Türk kültüründe ve toplumsal yaşamdaki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olması hedeflenir. Öğrencilerin araştırma yapma, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi kapsamında, öğrencilerin ders içeriğindeki konular hakkında araştırma yapması, bu konuları eleştirel bir şekilde değerlendirmesi, yaratıcı fikirler üretmesi ve bilgi ve fikirlerini etkili bir şekilde ifade etmesi hedeflenir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Ana kaynak: Sarıışık, M., & Özbay, G. (2019). Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Tarihçe, Hammadde, Ritüeller, Özgün Yemekler ve Reçeteler). Detay Yayınevi
|
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders anlatımı
|
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
%40 vize % 60 final |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin % 70 ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
murat.usta@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Çarşamba 13:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|