Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. METE GÖVCE |
Dersi Alan Birimler |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Dersin Amacı |
Öğrencilere; yiyecek içecek endüstrisi hakkında ve yiyecek içecek işletmeleri yönetimi hakkında temel bilgileri vererek, yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen faaliyetler konusunda yetkinlik kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Nilüfer Koçak, Detay Yayıncılık, Ankara, 2012, 169 sf. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı ve uygulamalar. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
: %40 vize % 60 final |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin % 70 ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi 13:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|