Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT USTA |
Dersi Alan Birimler |
Turizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ) |
Dersin Amacı |
Öğrencilere, gıda ve yemek pişirme alanındaki son trendler hakkında bilgi vermek. Öğrencilerin, bu trendleri anlayabilme ve kendi yaratıcı fikirlerini geliştirmelerine yardımcı olmak. Öğrencilerin, gastronomi sektöründeki yenilikleri takip edebilme ve bu sektörde başarılı olmalarını sağlayacak beceriler geliştirmelerine yardımcı olmak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Ana kaynak: Kurgun, H. (2017). Gastronomi trendleri milenyum ve ötesi. Ankara: Detay Publishing.
|
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders anlatımı
|
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1. Ara Sınav
(%40) |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin % 70 ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|