Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Endüstri Mühendisliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. KEMAL SUBULAN |
Dersi Alan Birimler |
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, gerek imalat gerekse hizmet sektöründe uygulanabilecek istatistiksel kalite kontrol tekniklerinin öğrencilere aktarılması ve MINITAB istatistik paket programı yardımıyla istatistiksel proses kontrol, kontrol kartları, proses yeterlilik analizleri, ölçüm sistemlerinin analizi, deney tasarımı ve kabul örneklemesi gibi konularda uygulamaların gerçekleştirilmesidir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
- Montgomery, Douglas C. Introduction to Statistical Quality Control. John Wiley & Sons, Inc. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Bu ders kapsamında, farklı kaynaklar kullanılarak hazırlanmış sunumlardan yararlanılacaktır. Ayrıca, MINITAB istatistik paket programı/yazılımı ile istatistiksel kalite kontrol uygulamalarına yer verilecektir. Sunumların yanı sıra, ders anlatımı interaktif bir şekilde yapılacak, konular ile ilgili tartışmalara yer verilecektir.Tüm öğrencilerin derslere ve tartışma oturumlarına katılmaları gerekmektedir. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Ders kapsamında, 1. vize (%40), Ödev (%10), final sınavı (%50) ve bütünleme sınavı (%50) gerçekleştirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
kemal.subulan@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi günleri 16:00 - 17:00 arasında ders ile ilgili görüşmeler kabul edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|