: Yabancı Dil II (İngilizce)

YDL 3506 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 3

Biyoloji (UOLP-Gence Devlet Üniversitesi)

DOÇ. DR. KAMİL CANDAN

Biyoloji (UOLP-Gence Devlet Üniversitesi)

Müasir dövrd elm v texnologiyanın inkişafı yüks k peş v n z ri hazırlıqla yanaşı, müst qil yaradıcı iş bacarığına malik kadrların dünyada ünsiyy t vasit si olan aparıcı dövl tl rin dilin - İngilis dilin yiy l nm sini t min etm k v bu dild n işl dikl ri f aliyy t sah sind s m r li ş kild istifad etm yi t l b edir. Bununla bağlı, ali m kt bin t dris planı t l b l rin xarici dild öz fikirl rini mü yy n s viyy d ifad etm yi bacarmaq v bu dild n ünsiyy t vasit si kimi istifad sini t l b edir.Xarici dilin t drisi zamanı t l b l rd dilin komponentl rinin (t l ffüz, lüğ t v qrammatika) v dil bacarıqlarının (oxu, yazı, dinl m v danışıq) inkişaf etdirilm si diqq t m rk zind durur.

1   M tnl ri oxuyur, planını t rtib edir, qısa m zmununu yazır, öz fikirl rini şifahi v yazılı ifad edir, nitq f aliyy ti üzr kommunikativ bacarıqları inkişaf etdirir. Dinl diyi v oxuduğu m tnl rin m zmununa münasib t bildirir, dialoji v monoloji nitq bacarıqlarını nümayiş etdirir.
2   Xarici dilin qrammatik, leksik, semantik strukturlarını analiz etm yi bacarır.
3   Beyn lxalq arenaya çıxaraq öz xalqının milli-m n vi d y rl rini, qazandığı naliyy tl ri başqalarına çatdırmağı bacarır.
4   Xarici dild fikir v t crüb mübadil si aparır,işgüzar kommunikasiya yaradır.
5   Dili öyr nil n ölk l rin m d niyy t v n n l ri il tanış edilm si, onlarda öz ölk sini v onun m d niyy tini t msil etm k bacarıqlarını formalaşdırır.

1 Lead-in. English language. English alphabet. Question word.
2 Unit 1.Welcome. 1.1Nice to meet you. Present simple: be. 1.2 Travel light. This/that, these/those; possessives. 1.3 Can I have a coffee 1.4 Fawlty Towers. 1.5 Look back
3 Unit 2.Lifestyle. 2.1 Join us. Present Simple: I/you/we/they. 2.2 High flyers. Present Simple: he/she/it 2.3 What time does it start The time. 2.4 A visit to Panama. 2.5 Look back
4 Unit 3. People. 3.1 Big happy families. Have/has got. 3.2 Real friends 3.3 Are you free tonight Making arrangements. 3.4 Diwali Celebrations . 3.5 Look back
5 Unit 4. Places. 4.1 A place to stay. Rooms and furniture. Grammar-There is/are. Prepositions. 4.2 Around town. Can for possibility. 4.3 Can I help you Shopping. 4.4 Favourite Places .4.5 Look back
6 Unit 5. Food. 5.1 My fridge. Countable and uncountable nouns. 5.2 A lifetime in numbers. How much/many; quantifiers. 5.3 Are you ready to order 5.4 Beach Barbecue . 5.5 Look back
7 Unit 6.The Past.6.1 In their past. Was/were. Dates and time phrases.6.2 Time twins. Past Simple. 6.3 What did you do 6.4 Nelson Manndela. 6.5 Look back
8 icmal
9 Unit 7.Holidays. 7.1 Travel partners. Comparatives.7.2 The longest bike ride. Superlatives. 7.3 Can you tell me the way Giving directions. 7.4 Hong Kong 7.5 Look back
10 Unit 8.Now. 8.1 Having a great time. Present continuous. Verb+ preposition. 8.2 What a difference. Appearance. Present Simple and Continuous.8.3 What do you recommend 8.4 Changing Trends. 8.5 Look back.
11 Unit 9.Transport. 9.1 Citybikes. Adjectives . Can/can t, have to/don t have to.9.2 Free ride. Articles. 9.3 Sorry I m late. Excuses. 9.4 Airport. 9.5 Look back.
12 Unit 10. Plans.10.1 Life s a lottery. Be going to; would like to. 10.2 Survive. Will, might(not), won t. 10.3 Let s do something new. Art and culture.10.4 Wild weather. 10.5 Look back
13 Unit 11. Health.11.1 I don t feel well. Should/shouldn t. 11.2 One thing at a time. Adverbs.
14 11.3 Help! Offering to help.11.4 Fat or sugar 11.5 Look back

1.Speakout. Elementary Students book. 2 nd Edition.Frances
Eales, Steve Oakes. Pearson Education Limited ,2015
2.Speakout. Elementary Workbook book. 2 nd Edition. Frances
Eales, Steve Oakes. Louis Harrison. Pearson Education Limited ,2015
3. Basic English Grammar. Betty Schrampfer Azar, Stacy A. Hagen Pearson Education, 2014
4. Basic Grammar in Use Student's Book with Answers. Raymond Murphy, Cambridge University Press, 2017
5. Mascull Bill. Business Vocabulary in Use (Intermediate), Cambridge, 2nd Edition, 2010
6. Betty S. Azar. Fundamentals of English Grammar, 4th Edition, Pearson Education, 2011
7. English Vocabulary in Use Elementary with Answers and CD-ROM. Michael McCarthy, Felicity O'Dell. Cambridge University Press, 2010
8. www.english.com/speakout

Praktik m şğ l , sual-cavab texnikası, ev tapşırığı.

1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ * 0.40 + FN * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU VZ * 0.40 + BUT * 0.60

T l b aralıq v buraxılış imtahanlarında veril c k suallarla qiym tl ndiril c k.

Tanımsız

Semestr boyunca d vamiyy t m sulliyy tinin 70%-i t l b y aiddir. D rs vaxtı v ev tapşırığının t qdim edilm si üçün göst ril n vaxta riay t edilm lidir. D rsl rd v imtahanlarda baş ver bil c k qeyri-etik davranışlarla bağlı müvafiq qaydalar ç rçiv sind t dbir görül c k. F nl r fakült nin t dris v imtahan t tbiqi prinsipl ri il bağlı sasnam ni http://web.bkf.gdu.edu.az/ fen saytından ld ed bil rsiniz.

caneli.kesemenli@mail.ru

Daha sonra elan edil c k.

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14