DERS ADI

: KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BANKET YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
TUR 4044 KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BANKET YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ. DR. ÖZGE ADAN GÖK

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Turizm İşletmeciliği

Dersin Amacı

banket organizasyonları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Menü ve ziyafet planlamasıyla ilgili temel kavramları tanımlayabilme
2   Menü hazırlama sürecinin alt aşamalarını yorumlayabilmek
3   Özgün bir menü planlayabilme
4   Ziyafet organizasyonlarının türlerini ayırabilme
5   Özgün bir ziyafet planı hazırlama

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Genel bilgiler ve tanımlar (ziyafet organizasyonu, kapsamı)
2 Ziyafet bölümü organizasyonu (özellikleri, görev ve sorumlulukları
3 Ziyafet planlanmasının önemi ve planlama süreci
4 Ziyafet detaylarının (menü, ziyafet salonu,müzik vb.) planlanması
5 Ziyafet rezervasyonu
6 Ziyafetlerde servis
7 Vize Sınavı
8 Ziyafetlerde servis
9 Ziyafet organizasyonlarında koordinasyon
10 Ziyafet organizasyonlarında koordinasyon
11 Ziyafet organizasyonlarında denetim fonksiyonu
12 Ziyafet organizasyonlarında yiyecek içecek üretim süreçlerinin kontrolü
13 Ziyafet organizasyonlarında maliyet-satış analizi
14 Ziyafet satışı
15 Konuk ilişkileri, ziyafetin sona erdirilmesi
16 Final Sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Yaşar Yılmaz, Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi(2007), Detay Yayıncılık
Ziyafet ve İkram Yönetimi (2004), Nilgün Sevinç, Detay Yayıncılık
Yiyecek İçecek Servisi (2005),Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Dersler teorik olarak verilmektedir

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Değerlendirme vize, final ve öğrenci ödev sunumları şeklindedir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Öğrenciler, dersle ilgili bütün bilgileri, duyuruları ve program değişiklikleri elde etmekle yükümlüdürler. Tüm öğrenciler, öğretim üyesi tarafından bildirilen tüm kurallara uymak zorundadır. Öğrenciler ödev ve projeleri zamanında teslim etmekle yükümlüdür.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

ceylan.alkan@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Salı-Çarşamba: 13:00-16:00

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 1 14
Vize Sınavına Hazırlık 1 20 20
Final Sınavına Hazırlık 1 30 30
Sunum Hazırlama 1 5 5
Proje Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 118

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16
ÖK.15115111111111111
ÖK.25111111111111111
ÖK.35151111111111111
ÖK.41111111111111111
ÖK.51111111111111111