Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÜNÜVAR |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı öğrencilere turizm endüstrisinde girişimcilik ve küçük işletme kurulması ve yönetilmesi için gerekli koşullar üzerine küçük ve büyük işletmeler arasındaki farkları da gözeterek ayrıntılı bilgi verilmesidir |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Entrepreneurship in the Hospitality, Tourism and Leisure Industries, Alison Morrison, Mike Rimmington, Clare Williams, Butterworth-Heinemann, 1999. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Ders: Her hafta ders işlenecektir. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1. Vize: Sınav işlenen konuları ve haftalık ödevleri kapsayacaktır. |
Değerlendirme Kriteri |
1. Öğrenci girişimci davranışını etkileyen faktörleri tanımlayabilmelidir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70 ine devam zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
İlan Edilecektir. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|