Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ŞELALE ÖNCÜ GLAUE |
Dersi Alan Birimler |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, hijyen ve sanitasyonun tanımı ve önemini, gıda işletmelerinde bulunan mikroorganizmaların önemi, gelişme ortamları ile ilgili bilgiler ve kontrol altına alınmalarını, gıda işletmelerinin mikrobiyolojik kontrol yöntemlerini, gıda zehirlenmeleri, gıda işletmelerinin temizlik ve dezenfeksiyonu, besin, bina, hava, su, personel hijyeni, HACCP sistemi ile ilgili ilkeleri öğretmektir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Gıda ve Personel Hijyeni BULDUK, Sıdıka Detay Yayıncılık 2003 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav, ödev ve dönem sonu sınavı ile 5 öğrenme çıktısı ölçülecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
selale.glaue@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|