Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Veteriner Hekimliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. NURAY GAMZE YÖRÜK |
Dersi Alan Birimler |
Veteriner Hekimliği |
Dersin Amacı |
Öğrencilere et, etin besin ögeleri vb bilgi vermek olup, et muayenesi kısmında etlerin kesim yerleri olan mezbahaların yapısal özellikleri, kasaplık hayvanların nakli, kasaplık hayvanların kesim yöntemleri, sistemik et muayenesi, et muayenesinde saptanan bakteriyel, viral ve paraziter hastalıklar ile ette oluşan patolojik değişimler ve yasal hükümler çerçevesinde verilecek kararların uygulama yöntemlerinin öğretilmesi; et ürünleri teknolojisi kapsamında ette kesim sonrasında gözlemlenen postmortem değişiklikler, etin muhafaza yöntemleri, et ürünlerinin üretim teknolojileri, et işleme yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri ile et muayenesinin halk sağlığı bakımından öneminin öğretilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Güner, A. Ders notları. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders teorik olarak 2 saat, uygulamalı olarak 2 saat yapılacaktır. Anlatım, tartışma. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrenci ara sınav ve yarıyıl sonu sınavında sorulacak sorular ile değerlendirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Ders saatinde belirtilen zamana uyulmalıdır.Derslerde ve sınavlarda meydana gelebilecek etik dışı davranışlar konusunda ilgili yönetmelik çerçevesinde hareket edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Doç. Dr. Nuray Gamze YÖRÜK |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|