Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Veteriner Hekimliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. NURAY GAMZE YÖRÜK |
Dersi Alan Birimler |
Veteriner Hekimliği |
Dersin Amacı |
Veteriner hekimliği eğitiminde, et ve süt ürünleri teknolojileri konusunda sanayinin ihtiyacı olan veteriner hekimin yetiştirilmesi amacıyla et ve süt ürünleri üretim teknolojilerinin uygulamalı olarak gösterilmesi ve öğretilmesi; bu ürünlerin üretimleri sırasında kullanılan alet ve ekipmanların tanıtılarak bilgi verilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası fermente et ve süt ürünlerinin tanımı ile et ve süt ürünleri üretim teknolojilerinin ayrıntılı bir şekilde öğretilmesinin yanı sıra muhafaza ve depolama konularında da öğrencilerin et ve süt sanayisinde pratik bilgililer kazanması sağlanmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Güner, A. Ders Notları |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders teorik olarak 1 saat yapılacaktır. Anlatım, tartışma. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrenci ara sınav ve yarıyıl sonu sınavında sorulacak sorular ile değerlendirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Ders saatine belirtilen zamana uyulmalıdır.Derslerde ve sınavlarda meydana gelebilecek etik dışı davranışlar konusunda ilgili yönetmelik çerçevesinde hareket edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Doç. Dr. Nuray Gamze YÖRÜK |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|