Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin gıda kaynaklı hastalıklar, fiziksel, kimyasal, biyolojik tehlikeler ve tarladan çatala üretim aşamalarında, taşınmasında ve kişisel olarak uygulanan önleyici tedbirler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Prof. Dr. Nilüfer Koçak, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Ve Personel Hijyeni, İSBN 978-9944-223-24-9, Ankara, 2015, Detay Yayıncılık |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım, sunum ve ödev |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Aktif katılım yoluyla öğrencilerin ders sürecine dâhil olmaları hedeflenmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
gozde.turkoz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi 12:00-13:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|