Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. TURGAY BUCAK |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere yiyecek içecek işletmeciliği konunda temel bilgiler ile yiyecek içecek işletmelerinde hizmet pazarlaması, ürün gelişimi, maliyet kontrolü aşamalarını öğretmek amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Koçak, Nilüfer, 2013, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır (%40). |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
turgay.bucak@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Salı, 10:00-12:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|