DERS ADI

: MESLEKİ İNGİLİZCE II

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3076 MESLEKİ İNGİLİZCE II ZORUNLU 4 0 0 4

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Öğrencilere; konuklarla iletişimde hizmet kalitesinin yükseltilmesi, önerili satış, upselling ve konuk şikayetlerinin alınarak çözüme ulaştırılması sırasında ve iletişim içinde olunan diğer işletmelerle (yabancı tur operatörleri, seyahat işletmeleri vb.) ilişkilerde yabancı dilin etkin kullanımı yetkinliğini kazandırmak amaçlanmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   İşletmenin tüm hizmetleri hakkında konuklara ve diğer işletmelere yabancı dilde yeterli bilgi verebilme.
2   Konuk şikayetlerini yabancı dilde çözebilme.
3   Yabancı tur operatörleri ve acentalarla yabancı dilde iletişim sağlayabilme.
4   Konuklardan ve diğer işletmelerden yabancı dilde şikayet ve önerileri alabilme.
5   Yabancı dilde aldığı şikayet ve önerileri yazılı ve sözlü olarak yanıtlayabilme.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Konuklara işletme, çevre ve Türkiye hakkında yabancı dilde bilgi verilmesi
2 İletişim halinde bulunulan tüm yabancı işletmelere işletme ile ilgili yazılı ve sözlü bilgi verilmesi
3 Konuklarla yabancı dilde etkili sözlü iletişim
4 Konuklarla yabancı dilde etkili yazılı iletişim
5 Konuk şikayet ve önerilerinin yabancı dilde alınması
6 Konuk şikayet ve önerilerine yabancı dile sözlü ve yazılı çözüm üretilerek yanıt verilmesi
7 Ara Sınav / Konuk şikayet ve önerilerine yabancı dile sözlü ve yazılı çözüm üretilerek yanıt verilmesi
8 İletişim halinde bulunulan tüm yabancı işletmelerin öneri ve şikayetlerinin alınması
9 İletişim halinde bulunulan tüm yabancı işletmelerin öneri ve şikayetlerinin alınması, çözüme ulaştırılması ve yazılı-sözlü yanıt verilmesi
10 Yabancı dildeki konuk anketlerinin hazırlanması, değerlendirilmesi ve raporlanması
11 Departmanında bulunan ve yabancı dil gerektiren teçhizat, makine ve diğer öğelerin tanınması ve kullanımı
12 Yabancı dilde işletmesi ve sektörle ilgili basılı ve dijital kaynaklardan bilgi edinmek
13 Departmanı ve otel işletmesine ait hazırlanacak yabancı dildeki tanıtım broşürleri yada evraklara katkı sağlamak
14 Departmanı ve otel işletmesine ait hazırlanacak yabancı dildeki tanıtım broşürleri yada evraklara katkı sağlamak
15 final
16 final

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Daha sonra ilan edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders Anlatımı.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Daha sonra ilan edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Daha sonra ilan edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

yilmaz.akgunduz@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

Daha sonra ilan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar(ders materyallerinin, makalelerin okunması vb.) 14 3 42
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 106

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1111111
ÖK.2111511
ÖK.3111514
ÖK.4111511
ÖK.5111511