Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
|
Besin maddelerinin temel bileşenlerinden olan karbonhidrat, yağ, protein, mineral maddeler ve suyun bileşimi ve özellikleriyle, işleme ve depolama sırasındaki fiziksel ve kimyasal değişmeleri açıklamaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
1. John,M.deMan.,(Edited);Principles of Food Cemistry.An Apsen Publication.(1999) |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Daha sonra duyurulacaktır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
Daha sonra duyurulacaktır. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Daha sonra duyurulacaktır. |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
