Ders Bilgileri
| 
                     
 
  | 
       	        
Dersi Veren Birim |  
       	        
| 
                    Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu  | 
       	        
Dersin Düzeyi |  
       	        
| 
                    Lisans  | 
       	        
Ders Koordinatörü |  
       	        
| 
                    DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÜNÜVAR  | 
       	        
Dersi Alan Birimler |  
       	        
| 
                    Turizm İşletmeciliği  | 
       	        
Dersin Amacı |  
       	        
| 
                     Türk beslenme kültüründen yola çıkarak, Türk kültüründe mutfak ve önemini anlatmak, Türk mutfağında kullanılan malzemeler ve yemekleri öğreterek öğrencilerin uygulamasını sağlamak.  | 
       	        
Dersin Öğrenme Kazanımları |  
       	        ||||||||||
                  
  | 
       	        
Dersin Öğretim Türü |  
       	        
| 
                   Örgün Öğretim  | 
       	        
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |  
       	        
| 
                   Yok  | 
       	        
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |  
       	        
| 
                   Yok  | 
       	        
Ders İçeriği |  
       	        |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
                   
  | 
       	        
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |  
                        
| 
                            Makbule Gezmen Karadağ / Feride Çelebi / Yasemin Ertaş /Nevin Şanlıer, Geleneksel Türk Mutfağından Seçmeler , İSBN 978-605-4940-66-0, ANKARA, 2014, DETAY YAYINCILIK  | 
                        
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |  
                    
| 
                         Anlatım, uygulama  | 
                    
Değerlendirme Yöntemleri |  
                        ||||||||||||||||||||||||
| 
                             
 
  | 
                        
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |  
                        
| 
                            Yok  | 
                        
Değerlendirme Kriteri |  
                        
| 
                             Ödev, vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği.  | 
                        
Dersin Öğretim Dili |  
       	        
| 
                    Türkçe  | 
       	        
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |  
                        
| 
                            Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği  | 
                        
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |  
                        
| 
                            Dersi veren öğretim üyesinin e-posta adresi  | 
                        
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |  
                        
| 
                             Ders günü, 12:30-13:00 saatleri arası  | 
                        
Staj Durumu |  
       	        
| 
                    YOK  | 
       	        
İş Yükü Hesaplaması |  
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||
                   
  | 
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |  
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
                    
 
  | 
       	        
