Ders Bilgileri
| 
                     
 
  | 
       	        
Dersi Veren Birim |  
       	        
| 
                    Gastronomi ve Mutfak Sanatları  | 
       	        
Dersin Düzeyi |  
       	        
| 
                    Lisans  | 
       	        
Ders Koordinatörü |  
       	        
| 
                    UĞUR LOKMAN  | 
       	        
Dersi Alan Birimler |  
       	        
| 
                    Gastronomi ve Mutfak Sanatları  | 
       	        
Dersin Amacı |  
       	        
| 
                     Ekmek ve unlu mamül çeşitlerini, üretiminde kullanılan hammadde özelliklerini, üretim metotlarını, kullanılan makinelerin çalışma prensiplerinin öğrenilmesi.  | 
       	        
Dersin Öğrenme Kazanımları |  
       	        ||||||||||
                  
  | 
       	        
Dersin Öğretim Türü |  
       	        
| 
                   Örgün Öğretim  | 
       	        
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |  
       	        
| 
                   Yok  | 
       	        
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |  
       	        
| 
                   Yok  | 
       	        
Ders İçeriği |  
       	        |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
                   
  | 
       	        
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |  
                        
| 
                            Cauvain, S. P. (2003). Bread making: Improving quality. Boca Raton: CRC Press.  | 
                        
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |  
                    
| 
                         Ders anlatımı, sınıfiçi çalışmalar ve uygulamalar  | 
                    
Değerlendirme Yöntemleri |  
                        ||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
                             
 
  | 
                        
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |  
                        
| 
                            1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları,  haftalık uygulama ve performans değerlendirmelerini kapsamaktadır (%40).  | 
                        
Değerlendirme Kriteri |  
                        
| 
                             1.Ara sınav  | 
                        
Dersin Öğretim Dili |  
       	        
| 
                    Türkçe  | 
       	        
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |  
                        
| 
                            Derslerin %70'ine katılım zorunludur.   | 
                        
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |  
                        
| 
                            ugur.lokman@deu.edu.tr  | 
                        
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |  
                        
| 
                             Perşembe 09:00-09:50 arası  | 
                        
Staj Durumu |  
       	        
| 
                    YOK  | 
       	        
İş Yükü Hesaplaması |  
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
                   
  | 
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |  
       	        ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
                    
 
  | 
       	        
