DERS ADI

: MESLEKİ UYGULAMA

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
TAR 4210 MESLEKİ UYGULAMA SEÇMELİ 1 1 0 2

Dersi Veren Birim

Tarımsal İşletmecilik

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

DİLEK YÜCEL ENGİNDENİZ

Dersi Alan Birimler

Tarımsal İşletmecilik (İÖ)
Tarımsal İşletmecilik

Dersin Amacı

Bu derste öğrencilerin meslekleri ve çalışma alanları ile bilgi eksiklerinin giderilmesi, vizyon sahibi olmaları amaçlanmıştır. Ayrıca, mesleki geziler ile birlikte çeşitli tarım, gıda sektörü temsilcilerinin ve işletmecilerin bölüme davet edilmesi, sektör ile ilgili sunumlar ile güncel bilgileri takip etmeyi amaçlanmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Tarımsal işletmecilik alanı ile ilgili temel bilgileri ortaya koyabilme.
2   Tarımsal işletmecilik alanı ile ilgili araştırmaları gözden geçirebilme .
3   Mesleği ayrıntılı olarak inceleyebilme.
4   Mesleğe ilişkin yeterli donanımı ortaya koyabilme.
5   Etkin iletişim tekniklerini geliştirebilme.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Mesleki Uygulama Bilgisi Dersi ne Giriş: Dersin içeriğinin açıklanması, ders kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi verilmesi, araştırma konularının paylaşımı ve öğrencilerin beklentilerine ilişkin tartışma olanağının sunulması.
2 Meyve-sebze teknolojisi: öğrenci sunumları, tartışma, ilgili kurumlara teknik gezi
3 Meyve-sebze teknolojisi: ilgili sektör temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap
4 Öğrencilerin hazırladıkları raporların değerlendirilmesi, eksik bilgilerin giderilmesi
5 Hububat teknolojisi: öğrenci sunumları, tartışma ve ilgili kurumlara teknik gezi
6 Hububat teknolojisi: ilgili sektör temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap ve öğrencilerin hazırladıkları raporların değerlendirilmesi, eksik bilgilerin giderilmesi
7 Hububat teknolojisi: ilgili sektör temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap ve öğrencilerin hazırladıkları raporların değerlendirilmesi, eksik bilgilerin
8 Ara Sınav
9 Süt ve et ürünleri teknolojisi: öğrenci sunumları, tartışma, ilgili kurumlara teknik gezi
10 Süt ve et ürünleri teknolojisi: ilgili sektör temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap
11 Öğrencilerin hazırladıkları raporların değerlendirilmesi, eksik bilgilerin giderilmesi
12 Tarım kredileri-Kooperatifler-Bankalar: ilgili temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap, rapor hazırlığı
13 Tarımsal danışmanlık şirketleri: ilgili temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap, rapor hazırlığı
14 Tarımsal ilaç ve gübre bayileri: ilgili temsilcilerinin bölüme davet edilmesi, soru cevap, rapor hazırlığı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ders notları, veri tabanı kullanımı, dergi taraması

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders anlatımı-sunumu
2. Soru-cevap
3. Aktif Katılım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40 + FIN* 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40 + BUT* 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Ara sınav, final sınavı ve sunum ile 5 öğrenme çıktısı ölçülecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 1 14
Uygulama 14 1 14
Final Sınavına Hazırlık 1 14 14
Sunum Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavına Hazırlık 1 5 5
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 54

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15
ÖK.111
ÖK.211
ÖK.311
ÖK.411
ÖK.5111