Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. METE GÖVCE |
Dersi Alan Birimler |
Turizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ) |
Dersin Amacı |
Öğrencilere; gıda ve personel hijyeni hakkında temel kavram ve uygulamaları öğreterek, gıdaların hazırlanması ve servisi sırasında uyulması gereken hijyen standartları hakkında yetkinlik kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Yiyecek İşletmelerinde Gıda ve Personel Hijyeni, Nilüfer Koçak, Detay Yayıncılık, Ankara, 2010, 142 sf. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı ve uygulamalar. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
mete.govce@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|