Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT USTA |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı; turizm işletmelerinde yiyecek içecek hizmetlerinin öneminden yola çıkarak, yiyecek-içecek hizmeti veren işletmelerin sınıflandırılmaları ve hizmet alanları konularında bilgilendirmelerde bulunmaktır. Ayrıca yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri, yatırım maliyeti, finansmanı ve karlılık hesapları, yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi ve yönetim fonksiyonları hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve bu yollarla lisansüstü öğrencileri iş hayatına hazırlamaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Ders İçin Önerilen Kaynaklar: |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1.Ders verme |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Ödevlerin ve sunumların hazırlanışına ilişkin bilgi öğrenci sayısı da dikkate alınarak dönem başında ayrıntılı olarak verilecektir. |
Değerlendirme Kriteri |
1.Proje, öğrenciler tarafından hazırlanır ve ilgili konuda ortalama 30-50 sayfa aralığında bir yazılı metin olarak sunulmalıdır. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1.Derse toplamda %70 devam mecburiyeti vardır, |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Doç.Dr.Işıl Özgen |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|