DERS ADI

: AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
TMT 2012 AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ ZORUNLU 3 0 0 4

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

AHMET DEMİRCİ

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilerin dünya genelinde ağırlama işletmeleri ve bu işletmelerin müşterilerine sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Konaklama endüstrisindeki eğilimlerin değişimini tartışabilmek için konaklama işletmelerinin kısa tarihçesini açıklayabilmek.
2   Konaklama endüstrisinin büyüklüğü ve kapsamını anlayabilmek için konaklama işletmelerini ve bu işletmelerin müşterilerine sunduğu hizmetleri belirleyebilmek.
3   Konaklama işletmelerinde sunulan yiyecek-içecek olanakları arasındaki farkları belirleyebilmek için kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen yiyecek-içecek işletmelerini sınıflandırabilmek.
4   Farklı turizm işletmelerinde görev alan yöneticilerin sorumluluklarını tartışabilmek için eğlence ve toplantı organizasyonu alt dallarının özelliklerini bilebilmek
5   Konaklama endüstrisinin karşı karşıya kaldığı güncel sorun ve gelişmeleri tartışabilmek için konaklama endüstrisini etkileyen faktörleri anlayabilmek.
6   Planlamanın kariyer karar verme sürecindeki önemini anlayabilmek için konaklama işletmelerinde profesyonel kariyer gelişimi planlaması aşamalarını tartışabilmek.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

TMT 2001 - TURİZM VE SEYAHAT ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Derse Genel Bakış
2 Hizmet Fark Yaratır
3 Ağırlama Endüstrisi Kariyer Olanakları
4 Otellerin Dünyasını Anlamak
5 Otel Örgütlenmesi
6 Restoran Endüstrisini Anlamak
7 Restoran Örgütlenmesi
8 Franchising Dünyası
9 Ağırlama Endüstrisinde Pazarlama
10 İnsan Kaynakları Yönetimi
11 Toplantı ve Kongre Endüstrisine Giriş
12 Yüzen Resortlar: Kruvaziyer İşletmeleri
13 Ağırlama Endüstrisinde Etik
14 Türkiye'de ve Dünyada Ağırlama Endüstrisi

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

1. Hospitality Today: An Introduction (4th Edition), Rocco M. Angelo and Andrewv N. Vladimir, Educational Institute American Hotel & Lodging Association, USA, 2001.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders
2. Tartışma
3. Ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 +YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME NOTU
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

1. Sınavlar ders konularının anlaşılması, sentezi ve değerlendirilmesine dayanır.
2. Sınıf içi tartışmalarına sözlü katılım notlandırılır.

Dersin Öğretim Dili

İngilizce

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

1. Derslerin %70 ine devam zorunludur.
2. Her türlü intihalgirişimive fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.
3. Derse ve derste yer alan tartışmalara katılım önemli bir gerekliliktir.
4. Derse geç kalınmaması gerekmektedir.
5. Ders süresince tüm elektronik ekipmanlar kapalı durumda tutulmalıdır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 102

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19
ÖK.145
ÖK.255555
ÖK.3445
ÖK.445
ÖK.5455
ÖK.63544