Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ TOLGA AKCAN |
Dersi Alan Birimler |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Laboratuvar güvenliği, hazırlığı, temizliği ve çalışma kurallarını öğretmek; laboratuvarda kullanılan malzeme, ekipman, cihaz ve temel kimyasal maddeleri tanıtmak; temel laboratuvar tekniklerini ve hesaplamalarını öğretmek; laboratuvarda çalışma yetkinliği kazandırmak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Prof. Dr. Mustafa TAYAR, Dr. Öğr. Üyesi Nihat TELLİ, Dr. Öğr. Görevlisi Kader ÇETİN, Dora Yayınları,2020. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sunumlar ve ödevler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Sınavlar ve ödevler |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
tolga.akcan@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|