Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
|
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
|
DR. ÖĞR. ÜYESİ TOLGA AKCAN |
Dersi Alan Birimler |
|
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
|
Meyve Sebze ürünlerinin üretim teknolojilerinin, üretimde kullanılan alet ve ekimanların, üretimde karşılaşılacak sorunların açıklanması ve bu sanayi ürünlerinin laboratuar kontrolleri ve analiz metotları konusunda bilgi verilmesidir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
1. Cemeroğlu, B., Yemenicioğlu, A., Özkan, M., Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve Soğukta Depolanmaları , Gıda Teknolojisi Derneği, (2001). |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
yüz yüze anlatım, sunumlar ve ödevler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Sınav ve Ödev |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Derslerin %70 ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
tolga.akcan@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
