Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
|
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
|
DR. ÖĞR. ÜYESİ TOLGA AKCAN |
Dersi Alan Birimler |
|
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
|
Gıda ambalaj malzemelerini tanımak, bunların olumlu ve olumsuz yönlerini öğrenmektir. Ayrıca akıllı ambalajlar, nanoambalajlar, aseptik ambalajlar, modifiye atmosferde ambalajlama konularında bilgi sahibi olmak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Üçüncü, M.2000.Gıdaların ambalajlanması. Ege üniversitesi Basımevi, Bornova İzmir. 689 sayfa. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Ambalaj malzemeleri hakkında genel bilgiye sahip olabilme |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Sınav ve ödev. |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Derslerin %70 ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
tolga.akcan@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
ilan edilecektir. |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
