Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ TOLGA AKCAN |
Dersi Alan Birimler |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Et Teknolojisi dersi, kasın ete dönüşümü süresince oluşan değişimleri ve bu değişimlerin etin özellikleri üzerine etkisini, farklı et ürünleri işleme tekniklerinin, üretimlerde kullanılan katkıların, alet ve ekipmanların fonksiyonlarının, depolama koşullarının öğrenilmesini amaçlamaktadır. Et Pilot tesisinde yapılan et ürünleri üretimleri ve laboratuvar çalışmalarıyla öğrenilen teorik bilgilerin pratiğe aktarımı hedeflenmektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Lawrie, R.A., 1991. Meat Science, 5th ed. Pergamon Press, New York, NY. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
yüz yüze anlatım ve soru-cevap |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Sınav ve ödevler. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70 ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
tolga.akcan@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|