Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Veteriner Hekimliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. ENDER DİNÇER |
Dersi Alan Birimler |
Veteriner Hekimliği |
Dersin Amacı |
Bal arısının önemi, sistemdeki yeri, morfolojik ve biyolojik özellikleri, yetiştirilmesi arının kovanları, arının ürünleri, bal arısı hastalıkları ve hastalıkları meydana getiren etkenlerin morfolojik, biyolojik özellikleri ile hastalıkların yaygınlığı, teşhisi, tedavi yolları ve hastalıklardan korunma yolları hakkında detaylı bilgi verilmesi amaçlanmıştır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Doğanay A., Seçer S., Levent A.: Bal Arısı Yetiştiriciliği, Ürünleri, Hastalıkları, Dora Yayın. 1. Baskı; Bursa, 2017 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Sözlü ve görsel sunum |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
vize ve final |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Doç. Dr. Ender Dinçer |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|