Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
|
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DOÇ. DR. GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
|
Öğrencilerin gıda kaynaklı hastalıklar, fiziksel, kimyasal, biyolojik tehlikeler ve tarladan çatala üretim aşamalarında, taşınmasında ve kişisel olarak uygulanan önleyici tedbirler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Prof. Dr. Nilüfer Koçak, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Ve Personel Hijyeni, İSBN 978-9944-223-24-9, Ankara, 2015, Detay Yayıncılık |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Anlatım, sunum ve ödev |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Aktif katılım yoluyla öğrencilerin ders sürecine dâhil olmaları hedeflenmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
gozde.turkoz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Pazartesi 12:00-13:00 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
