Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
|
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
|
İnsan uygarlığının gelişim süreci içinde çevre, besin ve beslenme ile ilişkilerinin incelenerek değişkenler arasındaki ilişkileri araştırma ve sorgulama becerisi kazandırmak |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Phyllis Pray Bober (2003), Sanati Kültür ve Mutfak, Kitap Yayınevi, İstanbul |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Tartışma, okuma, ders anlatımı ve sunumlar |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Öğrencilerin derse etkin katılımı, tartışmalara dahil olması, değişkenler arasında nedensellik ilişkileri kurabilmesi, araştırma, yeni bilgi edinme ve üretme becerilerini geliştirmesi beklenmektedir. |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Öğrencilerin derse katılımı, sınav ve sunumlarda başarılı olması beklenmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
ozay.yildiz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Çarşamba 13.00-16.00 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
