Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
İnsan uygarlığının gelişim süreci içinde çevre, besin ve beslenme ile ilişkilerinin incelenerek değişkenler arasındaki ilişkileri araştırma ve sorgulama becerisi kazandırmak |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Phyllis Pray Bober (2003), Sanati Kültür ve Mutfak, Kitap Yayınevi, İstanbul |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Tartışma, okuma, ders anlatımı ve sunumlar |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrencilerin derse etkin katılımı, tartışmalara dahil olması, değişkenler arasında nedensellik ilişkileri kurabilmesi, araştırma, yeni bilgi edinme ve üretme becerilerini geliştirmesi beklenmektedir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Öğrencilerin derse katılımı, sınav ve sunumlarda başarılı olması beklenmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
ozay.yildiz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Çarşamba 13.00-16.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|