Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DR. UĞUR LOKMAN |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
|
Öğrencilerin temel mutfak teknikleri hakkında beceri ve bilgileri uygulamalı olarak geliştirilir. Konaklama tesislerinin ve restoranların endüstriyel mutfaklarında gereken tüm bilgiler, tamamlayıcı mutfak uygulamaları ile desteklenir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Morgan J.L. (2006). Culinary Creation: An Introduction to Foodservice and World |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Ders anlatmı |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları, ödevleri ve uygulama çalışmalarını kapsamaktadır (%40). |
Değerlendirme Kriteri |
|
Arasınav %40 + Yarıyılsonu Sınavı %60 |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
ugur.lokman@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Çarşamba: 13:00-15:00 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
