Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DR. ÖĞR. ÜYESİ BAŞAK GÖKÇE ÇÖL |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
|
Dersin amacı, öğrencilere menü planlama, malzeme tedariki, gıda güvenliği, maliyet kontrolü ve pazarlama stratejileri konusunda bilgi, tutum ve beceri kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Altınel, H. (2017). Gastronomik ve beslenme ilkelerinden hareketle menü planlama ve yönetimi (Baskı No. 3). Detay Yayıncılık. ISBN: 978-605-9440-73-8. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Ders anlatımı, soru-cevap,grup çalışması |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
|
Ara sınav (40%) + Final (60%) |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
basakgokce.col@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Cuma 10.00-12.00 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
