Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DOÇ. DR. ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
|
Öğrencilere şarabın tarihi, şaraplık üzüm yetiştiriciliği, bağ yönetimi, farklı şarap stillerinin üretim yöntemleri, dünya şaraplık üzümleri ve şarapları, doğru değerleme ve servis yöntemleri, şarap ile ilgili genel kültür ve şarap - yemek eşleştirmesi konularında bilgiler vermek |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
Yıldız, Ö.E., (2017) İçki Üretimi ve Sunumu, Detay Yayıncılık, ISBN:978-605-9440-59-2 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Ders anlatımı, soru cevap, örnek olay analizi, sınıf içi tartışma, beyin fırtınası, alan gezisi, video ve okuma |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
1.Vize Sınavı: Vize sınavı ders içeriğindeki konuları ve haftalık ödevleri kapsamaktadır.(%40) |
Değerlendirme Kriteri |
|
Öğrencilerin başarıları, dersin konuları, sunumlar, örnek olaylar ve tartışmalara hakimiyeti, ayrıca temel konu ve kavramlar arasındaki nedenselliği gösterebilme, örnek sunabilme ve analitik düşünce ile uygun terimleri kullanabilme üzerinden ölçülecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
|
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
1. Derslerin en az %70'ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
ozay.yildiz@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Çarşamba 09:00-12:00 |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
