Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ BAŞAK GÖKÇE ÇÖL |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Öğrencilere mesleki terim ve kavramları konuşma ve yazma dilinde kullanabilme, okuma ve dinleme metinlerini anlayabilme ve mesleki yazışmalar yapabilme konusunda bilgi, beceri ve tutum kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Koç, N. (2023). English for gastronomy students and professional chefs: Students book I (5. baskı). Rdy@Venus Yayıncılık & Eğitim. ISBN: 978-605-71879-1-8 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım, soru-cevap, grup çalışması |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Değerlendirmede derste edinilen alıcı ve üretici dil becerilerinin tümü esas alınır. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılım zorunludur. Sınıf içi etkinliklere aktif katılım gerekmektedir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
basakgokce.col@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi 14.00-16.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|