DERS ADI

: Gıda ve Toplum

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
ERA 4102 Gıda ve Toplum SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

Sosyoloji

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILDIZ AKPOLAT

Dersi Alan Birimler

Sosyoloji

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Sosyolojk teoriyi farklı alanlara adapte ederek kullanabilmek
2   Gündelik yaşam pratikleri arasında göze çarpmatan sosyal ilişki ve yapıları analiz etmek
3   Kültürler arası farklılıklara odaklanarak çeşitli bakış açılarını ele almak

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Giriş
2 Modern Beslenmedeki Değişimler
3 Küreselleşmenin gıda üzerindeki etkisi
4 Küreselleşmenin üretim ve talep üzerindeki etkisi
5 Gıdaya kültürel yaklaşımların dönüşümü
6 Yemek yapma ve yeme pratikleri
7 Tüketici kaygıları ve gıda
8 Vize
9 Sosyolojide Gıda
10 Antropolojide Gıda
11 Gıda, Kültür ve Sağlık
12 Gıda, Kültür ve Sağlık
13 Gıda, Kültür ve Sağlık
14 Final

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ * 0.40 + FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

İngilizce

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 5 70
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 114

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14
ÖK.155555
ÖK.2555555
ÖK.3555