Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Amacı |
Öğrencilere; yiyecek içecek hizmet endüstrisi ve yiyecek içecek hizmet işletmeleri yönetimi hakkında temel bilgileri vererek, yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen üretim ve servis süreçleri konusunda yetkinlik kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
June Payne Palacio, Monica Theis (2015) Food Service Management: Principle and Practices, 13 th Edition Pearson Publishings. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sınıf içi tartışma, uygulama, soru-cevap, yönlendirilmiş okuma, konuk konuşmacı |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
1. Ara Sınav: Öğrenciler ara sınav tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu olacaklardır. |
Değerlendirme Kriteri |
Sınav soruları, öğrencilerin dersin konu ve kavramlarını anlama, aralarında nedensellik ilişkisi kurma, analitik düşünme ve terminoloji kullanma becerilerini ölçecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70'ine devam zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Doç. Dr. Özay Emre Yıldız |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Görüşme Günleri: |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|