Ders Bilgileri
|
|
Dersi Veren Birim |
|
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Düzeyi |
|
Lisans |
Ders Koordinatörü |
|
DOÇ. DR. ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
|
Turizm İşletmeciliği (İngilizce) |
Dersin Amacı |
|
Öğrencilere; yiyecek içecek hizmet endüstrisi ve yiyecek içecek hizmet işletmeleri yönetimi hakkında temel bilgileri vererek, yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen üretim ve servis süreçleri konusunda yetkinlik kazandırmaktır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
|
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
|
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
|
June Payne Palacio, Monica Theis (2015) Food Service Management: Principle and Practices, 13 th Edition Pearson Publishings. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
|
Ders anlatımı, sınıf içi tartışma, uygulama, soru-cevap, yönlendirilmiş okuma, konuk konuşmacı |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
|
1. Ara Sınav: Öğrenciler ara sınav tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu olacaklardır. |
Değerlendirme Kriteri |
|
Sınav soruları, öğrencilerin dersin konu ve kavramlarını anlama, aralarında nedensellik ilişkisi kurma, analitik düşünme ve terminoloji kullanma becerilerini ölçecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
|
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
|
1. Derslerin %70'ine devam zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
|
Doç. Dr. Özay Emre Yıldız |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
|
Görüşme Günleri: |
Staj Durumu |
|
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
