Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Kimya Öğretmenliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROF. DR. ŞENOL ALPAT |
Dersi Alan Birimler |
Kimya Öğretmenliği |
Dersin Amacı |
Sağlıklı beslenme için besin kaynaklarında bilinçli seçim yapabilme ve bu besin kaynaklarından bilinçli yararlanabilme ve Besin kaynaklarını aminoasit, protein, karbohidrat, yağ, lipid, vitamin ve anorganik tuz içeriği ve metabolik önemi açısından bilgilendirme ayrıca obezite ve gıda katkı maddeleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Eker,H. H ve Bayır,A. G. (2015). Sağlıklı beslenme, Bezmialem yayıncılık. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
sunum,tartışma, soru-cevap, grup çalışması, ödev |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav,ödev ve final sınavındaki başarı öğrencinin ders başarı notunu belirler. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
- Derslerin %70 ine katılım zorunludur. Dönem boyunca derslerin %70 ine devam etme sorumluluğu öğrenciye aittir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
senol.alpat@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
daha sonra ilan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|