Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEKİ EROL |
Dersi Alan Birimler |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Çiğ Süt Analizleri dersi, öğrencilere çiğ sütün kalite değerlendirmesini yapabilme becerisi kazandırmayı amaçlar. Bu kapsamda, süt örneklerinin mevzuata uygun şekilde alınması, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz yöntemlerinin uygulanması ile sütün işlenmeye uygunluğunun belirlenmesi hedeflenir. Ders, öğrencilere hem teorik bilgi hem de laboratuvar uygulamaları ile pratik yeterlilik kazandırır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri (Duyusal, Fiziksel ve KimyasalAnalizler, Prof.Dr. Mustafa METİN, Ege Üniversitesi Yayınları, 2012 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım (teorik dersler) |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Anlatım (teorik dersler) ile edinilen bilgilerin ölçülmesi. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Dokuz Eylül Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Politika ve Kuralları Uygulanır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
zeki.erol@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi-Ders saatleri |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|