Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇ. DR. NURAY GAMZE YÖRÜK |
Dersi Alan Birimler |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Süt kimyası dersinde edindiği temel bilgileri, süt ve süt ürünleri üretim teknolojileri ve gıda kalite kontrol yöntemlerinin amaçları kapsamında değerlendirebilecek ve üretim prosesini yönlendirebilecektir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Tekinşen OC, Tekinşen KK. Süt ve Süt Ürünleri, Temel Bilgiler, Teknoloji, Kalite Kontrolü, 2005, Konya. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders Teorik olarak 2 saat olarak yapılacaktır. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Öğrenciler vize ve final sınavları ile değerlendirilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Ders saatinde belirtilen zamana uyulmalıdır. Derslerde ve sınavlarda meydana gelebilecek etik dışı davranışlar konusunda ilgili yönetmelik çerçevesinde hareket edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Doç. Dr. Nuray Gamze YÖRÜK |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|