Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ÖĞR. ÜYESİ ZEKİ EROL |
Dersi Alan Birimler |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, öğrencilere süt ve süt ürünleri üretiminde uygulanan temel işlemleri tanıtmak; süt teknolojisinin bilimsel ve teknik esaslarını kavratmak; süt işletmelerinde kullanılan ekipman, hijyen ve kalite kontrol uygulamaları hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır. Öğrencilerin, süt ve süt ürünleri üretim sürecinde hammadde temininden ürünün son tüketiciye ulaşmasına kadar geçen aşamaları anlayarak, sektörde nitelikli ara eleman olarak görev alabilmeleri hedeflenmektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Üçüncü, M. (2005). Süt ve mamulleri teknolojisi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım (Teorik Dersler) |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Anlatım (teorik dersler) ve sınıf içi tartışmalarla edinilen bilgilerin ölçülmesi. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Dokuz Eylül Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Politika ve Kuralları Uygulanır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
zeki.erol@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Pazartesi - Ders saatleri |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|