Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
DR. ŞELALE ÖNCÜ GLAUE |
Dersi Alan Birimler |
Gıda Teknolojisi |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı; öğrencilere gıda işleme süreçlerinde uygulanan temel fiziksel işlemleri, bu işlemlerde kullanılan ekipman ve sistemleri tanıtmak; hammaddenin temizlenmesinden son ürüne kadar geçen süreçte gerçekleştirilen ayırma, parçalama, ısıtma, soğutma, dondurma, ekstraksiyon, damıtma, homojenizasyon gibi işlemlerin bilimsel temellerini öğretmektir. Ayrıca öğrencilerin bu işlemleri kalite, hijyen ve enerji verimliliği açısından değerlendirebilme, uygun ekipmanı seçebilme ve uygulamalı olarak analiz edebilme yetkinliğini kazanmaları hedeflenmektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1.Fellows, P. J. (2000). Food Processing Technology: Principles and Practice. Second edition, Woodhead Publishing in Food Science and Technology, Boca Raton, FL, USA. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Ara sınav, ödev ve dönem sonu sınavı ile 5 öğrenme çıktısı ölçülecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derslerin %70'ine katılmak ve dersin gerekliliklerini yerine getirmek zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
selale.glaue@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Dönem başında belirtilen programda yer alan günlerdir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|