DERS ADI

: SOĞUK MUTFAK

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 2034 SOĞUK MUTFAK SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROF. DR. YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Soğuk mutfağa ve catering hizmetlerine hakim olmak

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Soğuk mutfak hakkında bilgi sahibi olma
2   Türk mutfağındaki uygulamalar hakkında bilgi sahibi olma
3   Soğuk mutfak ürünlerinin kullanım alanlarını öğrenme
4   Soğuk mutfak ürün çeşitleri, hazırlanış teknikleri ve gerekli ekipmanları hakkında bilgi sahibi olma
5   Soğuk mutfak uygulamaları konusunda örnekler sunabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Soğuk mutfak kavramı ve özellikleri
2 Soğuk mutfağın gelişimi ve soğuk mutfak ürünlerinin Türk mutfağındaki yeri
3 Soğuk mutfak ürünlerinin kullanım alanları (Alan araştırması)
4 Soğuk mutfak ürün çeşitleri, hazırlanış teknikleri ve gerekli ekipmanlar
5 Uygulama
6 Uygulama
7 Ara sınav / Uygulama
8 Uygulama
9 Uygulama
10 Uygulama
11 Uygulama
12 Uygulama
13 Uygulama
14 Uygulama
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

ÖNDER ÖZCAN, MUSTAFA ŞAHİN, AHMET DEMİR, SOS HAZIRLAMA VE PİŞİRME TEKNİKLERİ ,ISBN 9786058637900, Mutfak Kitap Yay., 2013
Fahir TELLİ, Mutfakta Sanat: Dekor ve Örnek Sunuşları, ISBN 9789757054146, DÖNENCE YAYINCILIK

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2 28
Vize Sınavına Hazırlık 1 1 1
Final Sınavına Hazırlık 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 74

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6
ÖK.1111111
ÖK.2111114
ÖK.3111114
ÖK.4111114
ÖK.5111111