: PAZARLAMA ATÖLYESİ

İşletme

PROF. DR. BANU DEMİREL

İşletme

Pazarlama Atölyesi dersi, öğrencilerin pazarlama ilkelerini ve pazarlama stratejilerini gerçek ve/veya sanal bir iş bağlamında uygulayabilmeleri için tasarlanmıştır. Bu ders, pazarlama ile ilgili temel konuları yapılandırma ve ilgili çözümleri geliştirme becerilerini geliştirerek öğrencileri gerçek dünyadaki pazarlama yönetimi rollerine hazırlamayı amaçlamaktadır. Öğrenciler, pazar ve rekabet hakkında sağlanan bilgileri analiz ederek bir pazarlama stratejisi geliştirmek ve sonuçları değerlendirmek için ihtiyaç duydukları becerilerle donatılacaktır.

1   1. Karmaşık pazarlama kararlarına ilişkin bir anlayış geliştirerek dinamik, öngörülemez ve karmaşık bir ortamda eleştirel düşünme becerisine sahip olması,
2   2. Pazarlama verilerini ve bilgilerini değerlendirerek bunları stratejik karar alma ve yaratıcı düşünme süreçlerine rehberlik etmek üzere kullanabilmeleri
3   3. Bir pazarlama ekibinin üyesi olarak karmaşık pazarlama stratejilerini tartışabilmeleri, planlayabilmeleri ve başarıyla uygulayabilmeleri,
4   4. Sunumlar aracılığıyla iletişim becerilerini geliştirmeleri beklenmektedir

1 Giriş
2 Pazarlama Yönetimi ve Satış Yönetimi Konuk Konuşmacı
3 Pazarlamada Karar Verme Vaka Çalışması
4 Simülasyon Tanıtımı
5 Pratik Turu için Geri Bildirim- Sorular ve Cevaplar
6 1. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
7 2. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
8 3. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
9 4. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
10 5. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
11 6. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
12 7. Tur Sonuçlarının Sunumu - Geribildirim
13 8.Tur Sonuçlarının Sunumu- Geribildirim
14 Genel Değerlendirme

Okuma materyalleri dönem boyunca eğitmen tarafından sağlanacaktır.

Vaka çalışması, simülasyon. konuk konuşmacı

1 ODV ODEV PROJE
2 ODV ODEV
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ODV * 0.58 +ODV * 0.42

1. Dönem Projesi (Simülasyon Sonuçları): Gruplardaki öğrencilerin Cesim Pazarlama Simülasyonunu bireysel olarak oynamaları ve haftalık pazarlama grubu kararlarını (kararlar grup konsensüsü ile alınmalıdır) simülasyon platformunda sunmaları beklenmektedir. Takım performansı karar sonuçları ile ölçülecektir: Pazar Payı (%25), EBITTA (%25), Hisse Fiyatı (%25) ve Toplam Satış (%25). Notlandırma Simülasyon Sonuçları Rubriğine göre yapılacaktır.
Simülasyon Sonuçları Dereceli Puanlama Anahtarı
Pazar Payı/EBITTA/Hisse Fiyatı/Toplam Satışlar rakipler arasında altıncı ve daha düşük- Zayıf (%70)
Pazar Payı/EBITTA/Hisse Fiyatı/Toplam Satışlar rakipler arasında en yüksek dördüncü ve beşincidir Fuar(%75)
Pazar Payı /EBITTA/Hisse Fiyatı/Toplam Satışlar rakipler arasında en yüksek üçüncü - İyi (%80)
Pazar Payı/EBITTA/Hisse Fiyatı/Toplam Satışlar rakipler arasında en yüksek ikinci - Çok iyi (%90)
Pazar Payı /EBITTA/Hisse Fiyatı/Toplam Satışlar rakipler arasında en yüksek- Mükemmel (%100)

2. Ödev: Ödev notu haftalık sunumlar ve katılımdan oluşur.
Sunum: Gruplar tur kararlarını haftalık olarak gözden geçireceklerdir. Her hafta her turdan sonra ilgili turdaki kararlarının arkasındaki nedenleri sunmaları beklenmektedir. Kararlarını ve sonuçlarını diğer grupların sonuçlarıyla karşılaştırın. İyileştirme alanları nelerdir ve neden Hangi karar noktaları değiştirilmelidir Pazarlama stratejilerindeki iyileştirme alanlarını ve uyarlamaları belirleyin. Sunumlar, Sunum Dereceli Puanlama Anahtarına göre notlandırılacaktır. (%30)
Sunum Dereceli Puanlama Anahtarı
Sunum yok ya da beklentilerin altında ve/veya tamamen yetersiz. -Zayıf (%0)
Sunum biraz eksik ve bağlama tam olarak uymuyor. -Adil (%40)
Sunum tatmin edici bir şekilde yapılmış ve kabul edilebilir bir standartta bağlama uymaktadır. -İyi (%60)
Sunum iyi ve profesyonel bir şekilde yapılmış ve bağlama uyuyor. -Çok iyi (%80)
Sunum dikkat çekici ve bağlama mükemmel bir şekilde uyuyor. -Mükemmel (%100)

Katılım (Akran Değerlendirme): Her grup üyesi simülasyon oyununu oynamak ve grup kararlarına aktif olarak katılmakla yükümlüdür. Bireysel performansı ölçmek için, öğrenciler simülasyon platformu aracılığıyla gruplarının her bir üyesi için akran değerlendirmesi yapmak zorundadır. Akran değerlendirmelerinin sonuçları öğrencilerin katılım notunun temelini oluşturacaktır. Öğrenciler her hafta takım üyelerinin performansını değerlendirir. Öğrenciler, haftalık performanslarına göre ekip üyelerini 100 puan üzerinden değerlendirecektir. Grup üyeleri akran değerlendirmesini Katılım Rubriğine göre yapmak zorundadır.(%12)
Katılım Rubriği
Katılım yok ya da beklentilerin altında ve/veya tamamen yetersiz. -Zayıf (%0)
Katılım biraz eksik ve bir şekilde yetersiz. -Adil (%40)
Katılım tatmin edicidir. -İyi (%60)
Katılım iyi ve profesyonel bir şekilde yapılmaktadır. -Çok iyi (%80)
Katılım kayda değer ve mükemmeldir. -Mükemmel (%100)

1. Derslerin en az yüzde 70'ine devam etmek zorunludur.
2. İntihal disiplin işlemi ile sonuçlanacaktır.
3. Öğrencilerin sınıf içi tartışmalara aktif olarak katılması beklenmektedir.
4. Öğrencilerin derslere zamanında katılması beklenmektedir.

banu.atrek@deu.edu.tr

Dönem başında duyurulacaktır