: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FARKINDALIĞI

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
Uluslararası İlişkiler
İşletme
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce)
Turizm İşletmeciliği

Dersin amacı sürdürülebilirlik farkındalığı yaratmak; Birleşmiş Milletler sürdürülebilirlik amaçlarını öğretmek, sosyal eşitlik, döngüsel ekonomi, çevre ve iklim konularında dünyanın içinde bulunduğu durumu kavratmak, yaşam tarzı kararlarımızı şekillendiren temel belirleyicileri ve değerleri farkederek sürdürülebilir tüketimi öğretmek, uzun süreli dönüşümü teşvik etmek için bireysel eylemlerin önemini kavratmak, bölgesel ulusal ve küresel kurumların sürdürülebilirlik için farklı gerçekliklere ve bağlamlara uygun çözümlerini incelemek, sınıf içi projelerle teorik bilgilerin pratiğe dönüşebildiği bir deneyim alanı yaratmak

1   Dersin sonunda öğrencilerin Birleşmiş milletler sürdürülebilir kalkınma amaçlarını öğrenerek hem bireysel hem profesyonel yaşamda sürdürülebilirlik ilkelerini uygulayacak farkındalık düzeyine ulaşmaları beklenmektedir.
2   Sosyal eşitlik konusunda çevrenin, şehirlerin dizaynının, ulaşımın vb konuların etkilerini öğrenerek bireysel ve profesyonel yaşamda tercihlerini kullanırken sürdürülebilirlik farkındalığıyla hareket etmeleri beklenmektedir.
4   iklim krizi,su tüketimi ve su kaynaklarının korunması, yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi gibi sürdürülebilirliğin temel konuları hakkında bilinçli ve aktif eylem planlarında rol alabilecek düzeyde bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.
5   Sürdürülebilirliğe ilişkin problemlerin tanımlanması ve sürdürülebilir çözümlerin sunulmasında çalışan yerel, bölgesel, kürsesel firmaların yöneticileriyle interaktif toplantılar yaparak sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalara liderlik eden rol modellerle değişimin nasıl mümkün olduğunu anlamaları beklenmektedir
6   Gruplar halinde sürdürülebilirlik amaçlarından en az bir tanesini kapsayacak şekilde sürdürülebilirlik savunuculuğu gösterecek bir proje hazırlamaları ve topluluk önünde sunmaları beklenmektedir.

1 Sürdürürülebilir bir dünyaya giriş
2 Birleşmiş millertler sürdürülebilir kalkınma amaçları (1-5)
3 Birleşmiş milletler kalkınma amaçları (6-11)
4 Birleşmiş milletler kalkınma amaçları (12-17

4.Vaka analizi
5.Ödev

İLAN EDİLECEKTİR

Öğrenciler sürdürülebilirliğin ne olduğunu, sürdürülebilirlik ilkelerinin neler olduğunu kavrayacak ve teorik olarak öğrendikleri bilgileri bir soruna çözüm önerisi sunacak bir proje geliştirecek ve projelerini topluluk önünde sunacaklardır.

Öğrencilerin derse en az %70 katılımı zorunludur.
Bilginin izinsiz kullanımı ve paylaşımı disiplin suçudur.
Öğretmen haber vermeksizin ders içi mini sınavlar yapabilir, sınav sonuçlarını final notunun parçası olarak kullanabilir.
Grup çalışmalarında kurallar öğrencilerle birlikte sınıfta oluşturulur, grup çalışmalarına aktif katılmayan öğrenciler final sunumunda yer alamaz ve dersi tekrar eder.

meltem.kolday@deu.deu.tr
mkolday@yahoo.com