DERS ADI

: Protetik Diş Tedavisi Klinik Eğitimi (Staj)

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
DHF 5008 Protetik Diş Tedavisi Klinik Eğitimi (Staj) ZORUNLU 0 4 0 6

Dersi Veren Birim

Diş Hekimliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ. DR. AKIN COŞKUN

Dersi Alan Birimler

Diş Hekimliği

Dersin Amacı

Total ya da bölümlü dişsiz hastaların temel hereketli protetik rehabilitasyonları konusunda öğrenciye uygulamalı eğitim vermek. Aşırı harabiyet gösteren dişleri bulunan ya da kısmi dişsizliği bulunan hastaların temel sabit protetik rehabilitasyonları konusunda öğrenciye uygulamalı eğitim vermek. Ayrıca hekim ve hasta iletişimi uygulamalı olarak öğretmek.
WorkPlacement

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Öğrenci, belirlenen süre içerisinde eğitmen eşliğinde en az 6 dayanak diş üzerine sabit protetik tedavi gerçekleştirmiş olmalı
2   Öğrenci, belirlenen süre içerisinde eğitmeni eşliğinde en az 2 parça total protez yapmış olmalı Öğrenci, belirlenen süre içerisinde eğitmen eşliğinde en az 2 parça parsiyel protez yapmış olmalı
3   Öğrenci, belirlenen süre içerisinde eğitmen eşliğinde en az Öğrenci, sabit protetik restorasyonlar için diş ya da dişler üzerinde gerekli hazırlıkları yapabilmeli
4   Öğrenci, eğitmen eşliğinde sabit protetik restorasyon yapımı için hazırladığı diş ya da dişlerin ölçüsünü alabilmeli Öğrenci, sabit protetik restorasyonların laboratuar aşamalarını bilmeli,
5   Öğrenci, hareketli protezler için gerekli ağız hazırlıklarını yapabilmeli Öğrenci, hareketli protezler için ölçü alabilmeli Öğrenci, hareketli protezlerin laboratuar yapım aşamalarını bilmeli, bunların klinik provalarını gerçekleştirebilmeli

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 1. Protetik diş tedavisi kliniğinde, öğretim elemanı eşliğinde basit sabit protetik restorasyonlar için (metal destekli seramik kron, post-core) teşhis ve tedavi planlama.
2 2.Protetik diş tedavisi kliniğinde, öğretim elemanı eşliğinde basit kısmi dişssizlik vakalarının teşhis ve tedavi planlaması.
3 3.Protetik diş tedavisi kliniğinde, öğretim elemanı eşliğinde kısmi dişssizlik vakalarını basit sabit protez ile tedavisi.
4 4.Protetik diş tedavisi kliniğinde, öğretim elemanı eşliğinde kısmi dişssizlik vakalarını basit hareketli protez ile tedavisi.
5 5.Protetik diş tedavisi kliniğinde, öğretim elemanı eşliğinde basit tam dişssizlik vakalarının teşhis ve tedavi planlaması.
6 6.Protetik diş tedavisi kliniğinde, öğretim elemanı eşliğinde tam dişssizlik vakalarını basit hareketli hareketli tam protez ile tedavisi.
7 7. Protez bakımı ve tamiri.

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

1. Sabit protezler. Zaimoğlu A, Can G,. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yayınları, 2004 2. Contemporary fixed prosthodontics.Rosenstiel SF, Land MF, Fujimoto J..mosby, inc. 2001 3. Diş Hekimliğinde Maddeler Bilgisi. Zaimoğlu A, Can G, Ersoy A, Aksu L. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yayınları, 1993. 4. Anusavice Philip's Science of Dental Materials. Kenneth JA, Saunders, 2003. 5. Yavuzyılmaz H: Diş Morfolojisi Fizyolojisi ve Oklüzyon 4. Basım THK Basım Evi, Ankara 2001 6. Shilinburg T.H., Hobo S.,Whittset DL: Fundamentals of Fixed Prosthodontics, Quintesence Pub. Co., Chicago,1978. 7. Carr A.B., Givney G.P., Brown D.T. Mc. Cracken s Removable Partial Prosthodontics, 11. ed, Mosby Company 2004. 8. Çalıkkocaoğlu S: Tam Protezler, 3. Baskı, Teknografik Matbaacılık, İstanbul, 1998. 9. Okeson JF., Management of Temporomandibular Disorders and Occlusion. 5. Edition, Mosby Company, St. Louis 2002.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Yüz Yüze

Değerlendirme Yöntemleri

İLAN EDİLECEKTİR


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Öğrenci, eğitmen eşliğinde total ya da kımi dişsiz hastalar için teşhis ve tedavi planlaması yapabilmeli Öğrenci, eğitmen eşliğinde total ya da bölümlü dişsiz hastaları için kapsamlı olmayan hareketli bölümlü ya da tam protezleri yapabilmeli. Öğrenci, eğitmen eşliğinde bölümlü dişsiz hastaların sabit protetik restorasyonları için teşhis ve tedavi planlaması yapabilmeli, kompleks olmayan sabit protetik tedavi uygulamalarını gerçekleştirebilmelidir Öğrenci, eğitmen eşliğinde aşırı harabiyet gösteren dişler için teşhis ve tedavi planlaması yapabilmeli, kompleks olmayan tek diş restorasyonlarını uygulayabilmelidir

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Total ya da bölümlü dişsiz hastaların temel hereketli protetik rehabilitasyonları konusunda öğrenciye uygulamalı eğitim vermek.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

akin.coskun@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

ilan edilecektir

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 28 4 112
Örnek olay çalışması 1 4 4
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 10 2 20
Vize Sınavı 2 1 2
Final Sınavı 2 1 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 140

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8
ÖK.154445434
ÖK.235555453
ÖK.335555443
ÖK.435554453
ÖK.522432224