DERECE PROGRAMLARI

: Spor Yöneticiliği

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Spor Yöneticiliği Bölümü alanında yetkin spor yöneticileri yetiştirmek amacıyla, Fakültemiz bünyesinde 2019 yılında kurulmuş olup 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde toplam 40 öğrenci ile eğitime başlayacaktır.

Kazanılan Derece

Spor Yöneticiliği ,Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Birinci Düzey ( Lisans Derecesi )

Kabul ve Kayıt Koşulları

Bu programa kabul edilebilmek için lise veya muadili bir eğitimi tamamlayarak diplomaya sahip olmak ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yeterli puan almış olmak gerekmektedir. Programa yalnızca YÖK Başkanlığı nın 21.01.2021 tarihli ve E-75850160-301.01.01-4682 sayılı yazısına istinaden 2021-2022 yılına mahsus Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen puan türüne ve esaslara göre öğrenci kabul edilir. Daha sonraki yıllarda programa kabul edilebilmek için lise veya muadili bir eğitimi tamamlayarak diplomaya sahip olmak, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yeterli puan almış olmak ve fakülte tarafından yapılacak özel yetenek sınavından yeterli puan almış olmak gerekmektedir. Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yükseköğretim Kurulu ve Senato tarafından belirlenen başarı kriterleri çerçevesinde kabul edilir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiye deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylül de aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4 üzerinden en az 2 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Dokuz Eylül Üniversitesi, Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültemizde Spor Yöneticilik Bölümünün açılması ile gerek bölgemizin gerekse ülkemizin önemli ihtiyacı karşılanacaktır. Sektörlerin ve kulüplerin ihtiyacı yanında Türk -Spor teşkilatında istihdam edilecek bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. Her geçen yıl ülkemizin spor politikaları genişlemekte ve güncellenmektedir. Dolayısıyla sporun her alanındaki başarılarımız da artmaktadır. Büyüyen ve gelişmekte olan bu alanda spor yöneticiliği bölümünde eğitim-öğretim görmüş uzmanlara olan ihtiyaç artmıştır. Spor Yöneticiliği Bölümünden mezun olacak öğrencilerimiz gerek spor kültürü gerek sporun bilimsel temellerine yönelik eğitim alacağından dolayı Türk-Spor teşkilatındaki başarının artırılmasına katkı sunabileceklerdir.

Temel Program Kazanımları

1   Spor yönetimi alanıyla ilgili mesleki bilgilerle donanmış ve bu bilgileri sporla ilgili örgütlerin/kurumların ve etkinliklerin yönetimini ilgilendiren konularda ayrıca diğer disiplinler üzerinde uygulayabilecek yeterliliğe sahip spor yöneticileri yetiştirir.
2   Ulusal ve uluslararası spor sistemlerinin bileşenlerini ve spor politikalarını analiz eder.
3   Spor kurumlarında/etkinliklerinde ekip ve proje üyesi olarak sorumluluk alır ve spor yönetimi ile ilgili faaliyetlere işlevsel ve taksiksel liderlik eder.
4   Spor yönetimi alanında birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek performanslarını değerlendirir.
5   Spor örgütlerini, eğitim ve bilgi teknolojilerinden yararlanarak yönetsel ve çevresel anlamda analiz etmek suretiyle, örgütsel etkililik ve verimlilik adına alternatif fikirler üretir.
6   Spor yönetimi, bütçe ve finans yönetimi, insan ilişkileri, insan kaynakları, spor turizmi ve pazarlama stratejileri alanlarında yetkinleşerek uzmanlaşır.
7   Spor Yönetimi alanıyla ilgili güncel olayları eleştirel bir yaklaşımla değerlendirmek ve analiz eder.
8   Spor örgütlerinde; insan kaynaklarının hızla değişen çevresel şartlara adaptasyonunu sağlayabilmek için, hizmet içi eğitim programları düzenleyerek, mesleki deneyimlerini geliştirir.
9   Alanıyla ilgili konularda uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
10   Engelli bireylerin spora yönlendirilmesindeki bilgilerini oluşan yeni durumlara uydurma becerisine sahiptir.
11   Evrensel insan hakları ve olimpizm felsefesini benimsemiş, olimpik hareket ve fair-play kavramları kapsamında etik değerlere bağlı kalan, doğa ve çevreyi gözeten spor yöneticileri yetiştirir.
12   Hukuk ve spor hukuku kapsamında spor örgütleri, spor organizasyonları, spor olayları ve spor gerçek kişileri ile ilgili yasal konuları öğrenir.
13   Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını düzenleyen ve yürüten kamu kurum ve kuruluşlarını, yapı, görev ve süreç boyutlarında inceleyebilir ve kapsamlı rapor yazabilir.
14   Ulusal ve uluslararası spor yöneticileri ile spor yönetiminin temel alanları kapsamında iletişim kurabilir, bu kapsamda kişi ve kurumlarla birlikte proje hazırlayıp uygulama beceresine sahip olur.
15   İnsan vücudunun psikomotor, fiziksel ve fizyolojik gelişimini, sporcu beslenmesinin temel ilkelerini öğrenme ve sportif etkinlikler ile her yaş, cinsiyet ve düzeydeki insanın gelişim dönemleri arasındaki ilişkiyi kavrayabilir.
16   Bireysel ve takım sporlarında gerekli becerileri, oyun kurallarını, teknik ve taktik bilgileri, temel ve ileri düzeyde öğrenme ve farklı spor dallarına özgü antrenman planı ve programı yapma ve uygulama yeterliliğine sahip olur.
17   Toplam kalite yönetimi felsefesini benimser; alanında uygular.
18   Spor kuruluşlarının, idari ve mali süreçlerini yönetir.
19   Spor kulüpleri, işletmeleri ve organizasyonlarındaki pazarlama ve sponsorluk uygulamalarını yönetir.
20   Spor Endüstrisindeki ekonomik gelişmeleri yorumlayarak, yönetsel karar verme sürecinde kullanır.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlarımız istihdam alanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarının yanı sıra, spor federasyonları, spor kulüpleri ve fitness merkezleri ile sportif hizmet ve ürün üreten tüm işletmeler olarak belirtilebilir.

Üst Derece Programlarına Geçiş

İkinci ya da üçüncü aşama programlarına başvurabilirler..

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Spor Yöneticiliği Bölümü öğretim planında öğrencilerin almakla yükümlü oldukları zorunlu dersler ve ilgi duydukları konular çerçevesinde seçebilecekleri seçmeli dersler yer almaktadır. Programdaki dersler dönemlik olup hiçbir ders için ön koşul bulunmamaktadır. Bir seçmeli dersin açılabilmesi için o derse devam eden öğrenci sayısı en az 10 olmalıdır.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 KPD 1000 Kariyer Planlama ZORUNLU 1 0 0 2
G 3 SYB 1001 SPOR BİLİMİNE GİRİŞ ZORUNLU 3 0 0 5
G 4 SYB 1003 YÖNETİM BİLİMİNE GİRİŞ ZORUNLU 3 0 0 6
G 5 SYB 1005 SPOR TARİHİ ZORUNLU 3 0 0 5
G 6 SYB 1007 SPOR KULÜPLERİ VE FEDERASYONLARI YÖNETİMİ ZORUNLU 3 0 0 5
G 7 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 8 YDİ 1019 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 3
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 SYB 1002 SPOR YÖNETİMİ ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 SYB 1004 SPOR SOSYOLOJİSİ ZORUNLU 3 0 0 5
B 4 SYB 1006 SPORDA ORGİNAZASYON TEKNİKLERİ ZORUNLU 3 0 0 4
B 5 SYB 1008 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ZORUNLU 3 0 0 4
B 6 SYB 1010 SPORDA SPONSORLUK ZORUNLU 3 0 0 5
B 7 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 8 YDİ 1020 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 3
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 SYB 2001 SPOR PSİKOLOJİSİ ZORUNLU 3 0 0 5
G 2 SYB 2003 SPOR İŞLETMECİLİĞİ ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 SYB 2005 İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER ZORUNLU 3 0 0 5
G 4 SYB 2007 KAMU YÖNETİMİ VE SPOR ZORUNLU 2 0 0 3
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 12
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
G 2 İHD 1001 İnsan Hakları SEÇMELİ 2 0 0 4
G 3 SSB 2001 ATLETİZM (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 4 SSB 2003 CİMNASTİK(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 5 SSB 2005 HOKEY(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 6 SSB 2007 HALK OYUNLARI(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 7 SSB 2009 KAMP YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 8 SSB 2011 ANATOMİ-FİZYOLOJİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 9 SSB 2013 ANTRENMAN BİLİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 10 SSY 2001 SPOR YÖNETİMİNDE İNOVASYON(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 11 SSY 2003 SPORDA MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 12 SSY 2005 SPORDA TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 13 SSY 2007 SPORDA STRETEJİK YÖNETİM(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 14 SSY 2009 SPOR VE MEDYA(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 15 SSY 2011 SPORDA E-TİCARET(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 16 SSY 2013 SPORDA SOSYAL GÜVENLİK SEÇMELİ 3 0 0 4
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 SYB 2002 SPOR EKONOMİSİ ZORUNLU 3 0 0 5
B 2 SYB 2004 SPOR TESİSLERİ YÖNETİMİ ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 SYB 2006 SPORDA LİDERLİK ZORUNLU 2 0 0 3
B 4 SYB 2008 ÖZEL SEKTÖR VE SPOR ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 12
TOPLAM:   30
 
4. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 SSB 2002 VOLEYBOL (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 2 SSB 2004 YÜZME (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 3 SSB 2006 HENTBOL (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 4 SSB 2008 SALON DANSLARI (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 5 SSB 2010 SPOR SAKATLIKLARI VE İLK YARDIM (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 6 SSB 2012 PSİKOMOTOR GELİŞİM (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 7 SSB 2014 OLİMPİK HAREKET (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 8 SSY 2002 SPORDA HİZMET İÇİ EĞİTİM (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 9 SSY 2004 KURUMSAL İLETİŞİM YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 10 SSY 2006 ENGELLİLERDE SPOR (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 11 SSY 2008 SPOR POLİTİKALARI (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 12 SSY 2010 KARŞILAŞTIRMALI SPOR YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 13 SSY 2012 SOSYAL MEDYA VE SPOR (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
 
5 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 SYB 3001 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ ZORUNLU 3 0 0 5
G 2 SYB 3003 SPOR PAZARLAMASI ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 SYB 3005 YEREL YÖNETİMLER VE SPOR ZORUNLU 2 0 0 3
G 4 SYB 3007 MESLEKİ YABANCI DİL- I ZORUNLU 3 0 0 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 12
TOPLAM:   30
 
5 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 SSB 3001 FUTBOL (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 2 SSB 3003 BASKETBOL (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 3 SSB 3005 DOĞA SPORLARI (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 4 SSB 3007 BADMİNTON (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 5 SSB 3009 HERKES İÇİN SPOR (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 6 SSB 3011 SPOR VE EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 7 SSB 3013 SPORTİF UZMANLIK I (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
G 8 SSY 3001 YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 9 SSY 3003 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 10 SSY 3005 SPORDA SOSYAL PAZARLAMA (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 11 SSY 3007 İNSAN HAKLARI VE SPOR (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 12 SSY 3009 KÜRESELLEŞME VE SPOR (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 13 SSY 3011 SPOR MENEJERLİĞİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
G 14 SSY 3013 SPOR VE ÇEVRE (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
 
6. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 SYB 3002 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ZORUNLU 3 0 0 4
B 2 SYB 3004 SPOR HUKUKU ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 SYB 3006 SPOR YÖNETİMİNDE ETİK ZORUNLU 3 0 0 4
B 4 SYB 3008 MESLEKİ YABANCI DİL II ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 12
TOPLAM:   30
 
6. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 SSB 3002 SU SPORLARI(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 2 SSB 3004 SAVUNMA SPORLARI (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 3 SSB 3006 TENİS(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 4 SSB 3008 BİSİKLET (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 5 SSB 3010 FİZİKSEL UYGUNLUK(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 6 SSB 3012 SPOR FELSEFESİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 7 SSB 3014 SPORTİF UZMANLIK II (SEÇMELİ) SEÇMELİ 2 2 0 4
B 8 SSY 3002 SPOR YÖNETİMİNDE VERİ ANALİZİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 9 SSY 3004 SPOR VE SİYASET(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 10 SSY 3006 SPOR GAZETECİLİĞİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 11 SSY 3008 ULUSLARARASI SPOR HUKUKU(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 12 SSY 3010 SPORDA GÖNÜLLÜLÜK(SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
B 13 SSY 3012 SPORDA RİSK YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 3 0 0 4
 
7 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 SYB 4001 GİRİŞİMCİLİK VE PROJE YÖNETİMİ ZORUNLU 2 4 0 5
G 2 SYB 4003 ULUSAL SPOR ÖRGÜTLERİ ZORUNLU 2 0 0 3
G 3 SYB 4005 SPOR YÖNETİMİ UYGULAMASI I ZORUNLU 2 8 0 14
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 8
TOPLAM:   30
 
7 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 SUA 4001 SPORDA PAZARLAMA STRATEJİLERİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
G 2 SUA 4003 YEREL YÖNETİMLERDE SPOR YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
G 3 SUA 4005 SOSYAL MEDYA VE SPOR(SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
G 4 SUA 4007 KAMU SPOR YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
G 5 SUA 4009 SPOR FEDERASYONLARI YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
G 6 SUA 4011 KURUMSAL İLETİŞİM YÖNETİMİ(SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
 
8. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 SYB 4002 ARAŞTIRMA PROJESİ ZORUNLU 2 4 0 5
B 2 SYB 4004 ULUSLARARASI SPOR ÖRGÜTLERİ ZORUNLU 2 0 0 3
B 3 SYB 4006 SPOR YÖNETİMİ UYGULAMASI-II ZORUNLU 2 8 0 14
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 8
TOPLAM:   30
 
8. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 SUA 4002 SPORDA BÜTÇE VE FİNANS YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
B 2 SUA 4004 SPOR TURİZMi (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
B 3 SUA 4006 SPORDA ORGANİZASYON YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
B 4 SUA 4008 SPOR MENEJERLİĞİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
B 5 SUA 4010 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
B 6 SUA 4012 ÖZEL SEKTÖRDE SPOR YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
B 7 SUA 4014 SPOR KULUPLERİ YÖNETİMİ (SEÇMELİ) SEÇMELİ 4 4 0 8
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Ölçme ve değerlendirme yöntemlerimiz Uygulama Esaslarımıza uygun yapılmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4 üzerinden en az 2 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240 tır.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Prof.Dr. Mehmet Bayansalduz
Bölüm Başkanı

Turabiye Mah. Beyler Cad. No:4 Seferihisar/İzmir
E mail adresi: mehmet.bayansalduz@deu.edu.tr
Tel:+ 90 (232) 743 51 10